Brede school Stedenwijk: meer dan alleen onderwijs

In brede school Stedenwijk werken scholen en verschillende organisaties samen. We bieden kinderen die in Stedenwijk wonen alle mogelijkheden om zich goed te kunnen ontwikkelen. En dat gaat verder dan alleen op school. Want ook buiten school kun je bij de brede school Stedenwijk meedoen aan allerlei activiteiten.

Brede school Stedenwijk biedt kinderen meer uitdagingen en kansen. Dit alles in een veilige en prettige omgeving. Een omgeving waar kinderen de mogelijkheid hebben hun talenten maximaal te ontwikkelen. Ook ouders spelen hier een belangrijke rol in. Daarom betrekken we hen graag bij onze activiteiten.

Samen in uw buurt

Medewerkers van alle betrokken organisaties overleggen regelmatig over wat er zich afspeelt in Stedenwijk. Wensen van kinderen worden besproken en nieuwe ideeën voor samenwerking uitgewerkt. Dit alles om kinderen en tieners de mogelijkheid te zich in een veilige en leuke omgeving te kunnen ontwikkelen.

Haal het beste uit uw kind

Voor peuters

Peuters vanaf 2½ jaar leggen een prima basis voor hun verdere ontwikkeling op speelzaal Pierewiet. De speelzaal werkt met de methode Piramide: die uw kind een veilige speel- en leeromgeving biedt, waar hij/zij zich snel op zijn/haar gemak voelt.

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Basisschool Het Samenspel is een sportactieve, brede basisschool waar uw kind kan leren, spelen, knutselen en sporten. Uw kind leert bij ons gezond en wijs op te groeien in een stimulerende omgeving. Basisschool Het Samenspel: Actief onderwijs voor uw kind!

Dagarrangementen Stedenpunt biedt kinderen voor en na schooltijd een prima plek. Kinderen kunnen er mee doen aan creatieve of sportieve activiteiten of gewoon even lekker bijkomen van een drukke schooldag. Dit alles onder begeleiding van ervaren professionals.

Bij de Schatkist Stedenwijk kunnen kinderen na schooltijd heerlijk buiten komen spelen met verschillende materialen. Wat dacht je van skelteren op het schoolplein of lekker voetballen met je vrienden?

Voor tieners

Op Scholengemeenschap Echnaton staat het leren centraal. Maar leren voor een diploma alléén vinden wij niet genoeg. We willen ook dat onze leerlingen zich als mens verder ontwikkelen. Zicht krijgen op de eigen mogelijkheden, het ontwikkelen van zelfvertrouwen, kunnen samenwerken, elkaar respecteren, zelfstandig kunnen handelen en verantwoordelijkheid durven nemen vinden wij daarbij erg belangrijk. Het onderwijs is dan ook zó ingericht dat leerlingen hierin verder kunnen groeien.

Voor alle leeftijden

Talent in Opleiding biedt professionaliteit, kwaliteit en vernieuwing in de sportactiviteiten en –programma´s. Wij werken daarbij vanuit de wensen, behoeften en mogelijkheden van deelnemers. Via de Buurtclub Stedenpunt worden doelgroepen zélf zoveel mogelijk bij de uitvoering en organisatie van de programma´s betrokken.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u terecht bij de deelnemende organisaties die u terug vindt aan de linkerzijde op deze pagina.Laatste bewerking: 30 oktober 2012 | Pagina uitprinten | Terug